mercredi 7 mars 2018

El chef i l-l'o poin belle

Ech chef ed tchuisine T. Marx i doét avoèr sés oréles qu'al siffe in ch'momint !
Tout ceux  qu'is défind't-é la tchuisine Niçoise is sont r'montés conme eune pindule avoéc un r'sort in bos !

Quoé qu'is li r'proche ??  Ben d'ervisiter un molé d'trop ech Pan bagnat ! Dins ch'l aréoport ed Nice os povez treuver des "Pans Bagnats"  : Poulet miel ; jambon mozzarella ; unne pissaladiére à l'émulsion d'parmesan !

Os ons ti l'droét d'foaire inne saquoé parél ? D'égzémpe dins l'Nord os avons chol tarte à gros bord , obien tarte papin , voér minme libouli  ;cha dépind d'vou coin !  Prindons un chéf , un chéf d'ein  eute région , et qu'i méttroait d'z abricots a plache ed bouter dés prunieux . Marche , i l'o l'droét qu'os allez m'dire ! Pour seur qu'i l'o l'droét , mais cha m'froét drole ed vir cho't tchote pancarte su cho't tarte avoéc mérqué d'sur  " Tarte à gros bord " Pour mi ch'est pus unne tarte papin ! népoint !!



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