mercredi 7 février 2018

Seuce à l'oseille

Asteure quante os irez mier à ch'réstaurant os n'erguetrez pus cheul seuce à l'oseille conme edvant !

Dans l'Indre n'y-o eune coupe ed pratiques* qu'is ont du s'n aller à l'hosto à chés urgeinces quazi tartous au ménme momint !
Is ont passé inne sécant* d'égzaméns ; pi pour n'in définir ed s'apérchuvoér qu'is avoait't ingéré du canabis !
Ech réstaurateur i n'in réstoait  tout ébeubi , étombi , et i s'édminde écmint qu'chu canabis i l'o pu arriver din chés assiéttes . Bén ch't honme i l'o treuvé ch'bout qu'i va dvant , ch'canabis i l'étoait din un pot d'chés condimeints désséquis* qu'is serv'te à foaire el seuce à l'oseille !

Achteure n'y-o inne inquéte qu'al est  mnée pour sawoér quiéche qu'i s'faisoait du blé avu l'oseille !!

*Pratiques = Clients
*sécants = Gramint
*Condimeints désséquis = Condiments déshydratés

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire