dimanche 19 août 2018

Raport à chés maqueries


Ouvrache : I feut qu'chatchun i méche ed l'ieu.ye din sin vin
Est vraï qu' chés patrons d'restaurants is doév't-é poayer leu équipe minme si n'y-a poin d'pratikes (clients) din cho'b boutike .

Du contraire , quante chés serveurs is n'peut-é mie rintrer à leu moaison à coeuse qu'i-a troés ou quate clients qu'is trainn'te à tabe dusqu'a dés heures du diape , du coup chés garchons d'salle is n'sont mie poayeïe in raport ! Ch'est rindi -rindo
In deuze , j'va vos pérler d'érchette : L'érchette ed purée d' rattes du touquet à l'mote ed Joël Robuchon (eq ch'étoait un fin boin tchuisinier) Mais pér qué sins qu'i s'a atchéni à vouloér écatir cho'r ratte du touquet eq ch'est eune pétote à chair ferme .
Mi ej z'zés tchuit à l'vapeur avoék inne pinchie d'sé , et inne nojette éd beurre . Pi ch'est toute .
Pour n'in définir : Inne purée d'rattes écraseïe , ch'est inne purée rataye !!

1 commentaire:

  1. Echt'onme étoait né à Poétiers, et o foait del reclame pour ches punmes-ed-tère dech Toutchet. Feut mie i in vouloèr. Minme, chi, min Zèf, t'o raison chu l'manière ed tchuisiner ches rattes.

    RépondreSupprimer