Ech chef ed tchuisine T. Marx i doét avoèr sés oréles qu'al siffe in ch'momint !
Tout ceux qu'is défind't-é la tchuisine Niçoise is sont r'montés conme eune pindule avoéc un r'sort in bos !
Quoé qu'is li r'proche ?? Ben d'ervisiter un molé d'trop ech Pan bagnat ! Dins ch'l aréoport ed Nice os povez treuver des "Pans Bagnats" : Poulet miel ; jambon mozzarella ; unne pissaladiére à l'émulsion d'parmesan !
Os ons ti l'droét d'foaire inne saquoé parél ? D'égzémpe dins l'Nord os avons chol tarte à gros bord , obien tarte papin , voér minme libouli ;cha dépind d'vou coin ! Prindons un chéf , un chéf d'ein eute région , et qu'i méttroait d'z abricots a plache ed bouter dés prunieux . Marche , i l'o l'droét qu'os allez m'dire ! Pour seur qu'i l'o l'droét , mais cha m'froét drole ed vir cho't tchote pancarte su cho't tarte avoéc mérqué d'sur " Tarte à gros bord " Pour mi ch'est pus unne tarte papin ! népoint !!
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